• Vukovarska poduzetnička zona 11, 32010 Vukovar
  • +(385) 32/432-831 mob: 098/ 270 519

Vaša Pitanja..

Često postavljana pitanja (FAQ)

Česta pitanja za koja ponekad trebate odgovor

Briga i održavanje

Vožnja s hladnim motorom
Nakon dužeg stajanja vozila s isključenim motorom ulje se slije u karter tako da se pri pokretanju motora stvara najveći otpor i trošenje pokretnih djelova jer su u tom trenutku najmanje podmazani. Kada se motor pokrene i dok ne postigne radnu temperaturu treba ga voziti na nižim okretajima. Dizele do cca 2.000, a benzince do 3.000 okretaja bez naglih ubrzavanja. Pri ne pretjerano niskim temperaturama radna temperatura se postiže za oko 4-5 km.
Izbjegavajte prebrzu vožnju
Ovaj savjet osim uštede goriva, izbjegavanja plaćanja kazni za prebrzu vožnju blagonaklono utjecati na vaše vozilo, kako na motor tako i na druge djelove motora. Naime pri brzoj vožnji, odnosno pri vožnji pri većim okretajima dolazi do većeg naprezanja motora kao i elemenata prijenosa tako i ovjesa. Veće naprezanje uzrokuje i veće trošenje motora koje smanjuje njegov vijek trajanja.

Obavezno provjeriti!

Pronalazak automobila
Najbolje je automobil kupiti od poznate osobe, od nekoga kome vjerujete i znate kako je koristio automobil ili na preporuku poznate osobe. Ali, dakako, ne prodaje netko poznati uvijek automobil koji mi želimo... Stoga je potrebno pronaći dobar polovni automobil na tržištu. Daleko najbolja ponuda na našem tržištu rabljenih automobila jest na internetskom oglasniku Njuškalu na kojem se oglašavaju privatni kupci, ali i brojne autokuće, registrirani trgovci rabljenih automobila. Ali, oprez, u oglasnicima ima i mnogo preprodavača. Ne možemo reći da kod preprodavača ne možete naići na dobru priliku i automobil koji vrijedi kupiti, ali svakako morate biti oprezniji pri kupnji, bilo da se radi o provjeri dokumenata ili kilometraže. Dobru ponudu rabljenih automobila ima i zagrebački sajam automobila na Jakuševcu svake nedjelje. 
Kupoprodaja automobila
Ako automobil kupujete od fizičke osobe, kad ste se s prodavateljem sporazumjeli o cijeni vozila, valja potpisati ugovor o kupoprodaji i ovjeriti ga kod javnog bilježnika. To će vas koštati oko 50 kuna. Ovjeriti ugovor može i ovlašteni komisionar (zbog praktičnosti i uštede vremena koristi se na sajmovima), ali to će vas stajati oko 100 kuna. Ako auto kupujete od autokuće, odnosno trgovca automobilima tj. pravne osobe kao kupoprodajni ugovor vrijedi i ovjereni račun koji mora sadržavati pečat i potpis ovlaštene osobe.

Uvjek pogledajte i drugu stranu medalje..

Automobil nije samo ljubav na prvi pogled, uvjek postoji druga strana medalje...

Godine iskustva i tisuče zadovoljnih klijenata jamče vrhunsku uslugu-